Belföld

Újabb inkubátorházat avattak Győrben

Felavatták az Arvit Service Parkot Győrben, a város ipari parkjának közelében, az 1600 négyzetméteres inkubátorház 14 induló vállalkozás kiszolgálására alkalmas.

Ivanov Emil, a létesítményt kialakító és üzemeltető Arvit-Depo Kft. ügyvezetője az MTI érdeklődésére elmondta: hosszabb ideje nagy bérlői érdeklődést tapasztalnak a környéken a 100 négyzetméteres helyiségek iránt, ezért döntöttek az 50-200 négyzetméteres műhelyek és 21-42 négyzetméteres irodák kialakítása mellett.

Közlése szerint az összesen 169 milliós beruházáshoz 118 millió forintnyi támogatást nyertek az Új Széchenyi Terv pályázatán, amelyen vállalták, hogy a betelepülő kis- és középvállalkozásoknak három-négy éven keresztül biztosítanak a piacinál kedvezőbb bérleti díjakat és nyújtanak háttérszolgáltatásokat.

Az ügyvezető megemlítette: első betelepülőjük egy köszörűsmunkákat végző családi vállalkozás, amely 150 négyzetméteres területet vett bérbe. Közlése szerint azzal számolnak, hogy 14 vállalkozás férhet el az épületben, összesen 14-20 embernek adva munkalehetőséget.

Fekete Dávid, a kisalföldi megyeszékhely alpolgármestere az eseményen azt emelte ki: fontos, hogy megfelelő körülmények között dolgozhassanak a városban az induló vagy az ide betelepülő kis- és középvállalkozások, hiszen ezzel is vonzóbbá, versenyképesebbé válik Győr.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik