Belföld

Új hajók jönnek a Balatonra

Balaton (balaton, )
Balaton (balaton, )

Nyár végére két gyorshajóval bővül a Balatoni Hajózási Zrt. flottája, amelyek közül az első augusztusban, a második szeptemberben érkezik a tóra.

Jelentősen túlteljesítette tavalyi eredménytervét a Balatoni Hajózási Zrt. A társaság a következő időszakban újabb hajók beszerzését tervezi, és fejleszti ingatlanállományát is.

Az idei tervek közt szerepel a tihanyi személyhajó kikötő felújítása valamint a siófoki felújításának harmadik üteme. A 230 millió forintos költség 40 százalékát pályázati pénzből fedezik. Az idei évre jelentős megrendeléseket szerzett a társaság úgynevezett vízépítő üzletága, amelynek árbevétele a tavalyi 30 millióval szemben elérheti a 150 millió forintot. Így többek között a MÁV-val kötött szerződés alapján olyan munkát is elvégeznek idén, hogy a Fűzfő és Kenese között a vízparton vezetett vasútvonalnak se a víz, se a jég ne árthasson.

Nyár végére ugyanakkor két gyorshajóval bővül a Balatoni Hajózási Zrt. flottája, amelyek közül az első augusztusban, a második szeptemberben érkezik a tóra. Az egyenként 193 ezer euróba kerülő 25 személyes gyorshajókért az előleget már ki is fizették a horvátországi gyárnak. A legfeljebb 40 kilométeres sebességre engedélyezett hajók Siófok, Balatonfüred és Tihany között fogják szállítani az utasokat. A 25 tagú flotta legújabb tagját, a 300 személyes, részben saját kivitelezésű, 40 méter hosszú és 7 méter széles Szigliget motorost pedig szeptember 28-án adták át-írja a Világgazdaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik