Belföld

Mi is milliárdokat spórolhatnánk a köztévén

Magyarországon 78 milliárdot fordítanak a közmédiára egy évben. Jóval többet, mint a két legnézettebb kereskedelmi tévé költ. Az RTL Híradó rákérdezett, tervezi-e a kormány a költségek csökkentését.

Kapcsolódó cikkek

Görögországban szerdán jelentették be, hogy takarékossági okokból átmenetileg felfüggesztik a görög közszolgálati rádió és televízió működését.

Ennek kapcsán az RTL Híradó megkérdezte a kormányszóvivőtől, hogy felmerült-e már Magyarországon, hogy csökkentsék a köztévé költségvetését, vagy megszüntessenek csatornákat. A szóvivői iroda nem reagált. A Nemzetgazdasági Minisztérium pedig későbbre ígért részletes tájékoztatást.

A magyar közszolgálati tévé- és rádióadók, valamint a Magyar Távirati Iroda összesen évi több mint 71 milliárd forint közpénzt kapnak. Reklám és egyéb bevételeikkel együtt évente nagyjából 78 milliárd fordítanak a működésükre. A két nagy kereskedelmi tévé együtt is jóval kevesebbet költ ennél. Eközben 2012-ben az átlagos közönségarányuk együtt majdnem ötszöröse volt a közszolgálati tévéének.


Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik