Belföld

Nem kell az utasbiztosítás a turistáknak

A genertel.hu ügyfeleinek csak fele köt biztosítást külföldi utazásaira, a térítési limitet pedig 61 százalékuk 3 millió forint alatti összegre állítja be - közölte a saját ügyfelei körében végzett felmérésének eredményét a genertel.hu direkt biztosító.

A külföldre utazóknak azonban nem a fele, hanem csak egyharmada köt utazási biztosítást valójában. A többiek a bankkártyájukhoz járó biztosításban, illetve az európai egészségbiztosítási kártyában bíznak. Az előbbi hátránya az alacsony térítési limit, míg az utóbbi csak azt téríti a külföldieknek, amit a saját állami egészségbiztosító a helyi állampolgároknak is megfizet.

Az alacsony limit azonban nemcsak a bankkártyához járó, hanem a külön kötött utasbiztosításoknál is jellemző. A megkérdezettek 61 százaléka 3 millió forint alatti, 22 százalékuk 3-5 millió közti, míg 17 százalékuk 5 millió forint feletti limitet kér a vásárolt utasbiztosításához. A teljes védelemhez viszont ajánlott 10 millió forintos limitet vásárolni, amely az extrém károkat – különleges műtét, légi mentés – is fedezi – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik