Belföld

Egyéves a hódmezővásárhelyi Ötletfa

Csaknem egy éve működik Hódmezővásárhelyen az uniós támogatással létrehozott Ötletfa Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda.

Nagy Terézia, az intézmény szakmai vezetője elmondta, a fiatalokat kreatív tevékenységekbe bevonó iroda programjaiban a tavalyi indulás óta mintegy hétszázan vettek részt. Huszonöt-harminc fiatal szinte minden nap ellátogat a Hajnal utcai központba, és több százra tehető azok száma, akik rendszeresen részt vesznek valamelyik foglalkozásán – tette hozzá.

Az Ötletfa iroda az elmúlt hónapokban tematikus heteket rendezett, egy-egy témához kapcsolódva igyekeztek a hátrányos helyzetű fiatalok tájékozottságát növelni, látókörüket szélesíteni. Komplex fejlesztőprogramokban vettek részt a fiatalok, amelyek segítették készségeik kibontakoztatását és egyebek mellett csoportos foglalkozásokon társadalmi kérdések – mint az esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód vagy a környezetvédelem – áttekintését.

Az iroda napi tevékenységében részt vevő fiatalok festenek, rajzolnak, origamiznak, sportolnak, filmeznek, beszélgetnek vagy éppen a közösségi kertben dolgoznak, miközben az intézmény munkatársaival megosztják gondjaikat és közösen keresik a megoldásokat – magyarázta a szakember.

Az iroda létrehozására és 2013 végéig tartó működtetésére a Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület 66,6 millió forintos uniós pályázati támogatást nyert el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik