Belföld

Nincs több riasztás

havazás (havazás)
havazás (havazás)

Már mindenhol visszavonták a havazás, illetve hófúvás miatt kiadott figyelmeztetéseket, és csütörtökön sem várható veszélyes időjárási jelenség.

Szerda kora este Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is visszavonta a korábban kiadott figyelmeztetéseket a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb figyelmeztető előrejelzésében azt írta: a kiterjedtebb havazás északra és keletre szorul vissza, ott szerda este és csütörtökre virradó éjjel még pár centiméternyi friss hó hullhat. Az északkeleti megyékben akár 6-7 centiméter körüli hóréteg is lehet.

Éjjel a szélvédett, kevésbé felhős tájakon sűrű köd képződhet. Csütörtökön a figyelmeztetési kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség már nem várható.

Az előrejelzés szerint csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 0 és mínusz 4 fok között alakul, de a kevésbé felhős, havas dunántúli részeken mínusz 5 foknál hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 1 és plusz 6 fok között valószínű.

Esős enyhülés

Pénteken országszerte kell várható, több helyen jelentős mennyiségű csapadék, de már eső formájában. Az Északi-középhegységben kezdetben hó, havas eső, ónos eső is eshet.

Hajnalban északon, északkeleten még fagyni fog, napközben 2-10°C várható. Szombaton is marad a változékony idő, több helyen kialakulhat eső, zápor – főként késő délutántól -, de már több helyen eléri, délen meg is haladhatja a hőmérséklet a 10 fokot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik