Belföld

Megnevelné a kormány a motorosokat

motoros(210x140)(3).jpg (motorbaleset, motoros, )
motoros(210x140)(3).jpg (motorbaleset, motoros, )

A Hungaroringen lesz minden évben szezonnyitó, ahol a balesetek elkerülésére készítenék fel a motorosokat.

Célzott szemléletformálással igyekszik elősegíteni a motorkerékpárosok közlekedésbiztonságának növelését a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Közleménye szerint a Nemzeti Közlekedési Hatóság – hagyományteremtő szándékkal – április 7-én megrendezi az első Motoros Napot a Hungaroringen, ahol a motorkerékpárokkal kapcsolatos legfontosabb tavaszi teendőkről, a járművek műszaki állapotáról, az aktuális közlekedési szabályokról beszélgethetnek a résztvevők.  Arra még nem kaptunk választ, kik és milyen feltételekkel mehetnek a rendezvényre. Az biztos, a találkozóval azt szeretnék elérni, hogy az emberi mulasztás egyre kevésbé lehessen baleseti ok.

Az uniós tagállamokban közúti balesetekben életüket vesztett 15 és 30 közötti emberek több mint tíz százaléka motoros vagy mopedes volt, és összesen több motoros halt meg 2007 és 2009 között az európai utakon, mint ahányan kerékpárosként, gyalogosként vagy autó utasaként estek közlekedési baleset áldozatául.

Kell, ami véd!

A rendőrségi tapasztalat szerint a sebességhatárok figyelmen kívül hagyása mellett az ittas közlekedés és a védőfelszerelés hiánya hordozza a legnagyobb kockázatot, a nemzetközi adatok szerint a motorosoknak a negyede, utasaiknak pedig több mint a fele nem visel bukósisakot.

A vezetéstechnikai tudás felfrissítése mellett a védőfelszerelések beszerzése, ellenőrzése és az elméleti felkészülés is a motorosok alapvető feladatai közé tartozik a tavaszi szezonkezdet előtt – emlékeztet a minisztérium közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik