Belföld

Hoffmann Rózsa felfogta, mi a politika

hoffmann-rozsa(2)(210x140)(1).jpg (hoffmann rózsa, )
hoffmann-rozsa(2)(210x140)(1).jpg (hoffmann rózsa, )

A köznevelésért felelős államtitkár megértette, mi az ellenzék szerepe. A sztrájkot viszont nem tartja helyes dolognak.

Hoffmann Rózsa – az LMP-s Osztolykán Ágnesre utalva – azt mondta, ha egy ellenzéki politikus ilyen nyíltan beáll a sztrájkot hirdető szakszervezet mellé, és annak elnöke rendszeresen megjelenik olyan ellenzéki megmozdulásokon, amelyek kimondott végső célja, hogy a kormány megbuktassák, akkor ez önmagáért beszél.(Aki nincs tisztában az ellenzék feladatával, annak itt a segítség.)

Az államtitkár arról is beszélt, hogy szerinte az oktatásban nem helyes út a sztrájk. Felidézte, hogy a hat szakszervezet közül öttel sikerült megállapodni, és szerdán folytatódnak az érdekvédőkkel a tárgyalások. A nagy többség úgy látja, hogy a munkabeszüntetésnek nincs értelme, jogosultsága, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) az a szakszervezet, amelyik úgy gondolja, hogy sztrájkolni kell, „mert szörnyű dolgok történnek” – idézi az MTI.

Tanárként és jogkövető állampolgárként

Az államtitkárnak tanáremberként is az az álláspontja, hogy az oktatás világában a sztrájk nem helyes út, hiszen az oktatás alapvetően a gyerekekért van. Kiemelte: az elindított változások a gyerekek érdekét és a pedagógusok felemelését szolgálják.

Megjegyezte: jogkövető állampolgárként, politikusként nem vonja kétségbe a szakszervezeteknek azt a jogát, hogy szabályozott keretek között sztrájkoljanak.

Nyomást kell gyakorolni

Osztolykán Ágnes kedden arról beszélt, hogy az LMP véleménye szerint a pedagógusoknak nyomást kell gyakorolniuk az államra és a kormányra. A független képviselő azt mondta, látható, hogy a hatalmon lévők csak az erőből értenek, ezért a tanároknak sztrájkolniuk kell, ha el akarják érni a jogos követeléseiket.

A PDSZ korábban gördülő sztrájkot hirdetett ezzel a héttel kezdődően, de a munkabeszüntetés megkezdését a múlt héten felfüggesztették, és munkaügyi bírósághoz fordultak, hogy az mondja ki, a közoktatásban dolgozók nem kötelezhetőek az elégséges szolgáltatás biztosítására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik