Belföld

Az igazi tavasz még várat magára

Igazi tavaszi felmelegedés éppen húsvét hétvégére jöhet- írja a Köpönyeg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüthet majd a nap, de jelentős felhőzet-csökkenésre csak estétől délnyugat felől számíthatunk. Elsősorban keleten és délen várható többfelé eső, zápor. Az erős, néhol viharos délnyugati szél előbb északnyugatira fordul, majd délutántól jelentősen mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8, 13 fok között, északkeleten kevéssel 8 fok alatt várható. Késő estére 2 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán délnyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, kKéső délutántól délnyugaton, nyugaton már eső is előfordulhat. A déli, délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2, -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 16 fok között alakul.

Csütörtökön túlnyomóan borult lesz az ég, sokfelé várható eső. Az északi, északnyugati szél megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1, 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 10 fok között alakul, északkeleten kissé melegebb is lehet.

Péntek délelőtt is borult lesz az ég, majd délután nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Az esőt nyugaton, északon havazás válthatja fel. Az északnyugati, északi szél megerősödik, időnként viharossá fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1, +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 8 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik