Belföld

Harmincöt határsértőt fogtak egy nap alatt Csongrád megyében

Tizenegy csoportban összesen 35 határsértőt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei Csongrád megye déli határszakaszán.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség egyenruhásai az esti órákban a stabil hőkamera kezelőjének jelzése alapján Röszke külterületén vontak ellenőrzés alá 4 algériai, 1 tunéziai és 1 marokkói állampolgárt, akik igazolni nem tudták magukat – tájékoztatta a Szeged24-et Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Néhány órával később ugyancsak Röszke külterületén került rendőrkézre egy 4 tagú család, akik Afganisztánból indultnak útnak. Az anya és két gyermeke befogadó állomásra, míg a csoport negyedik tagja, egy fiatal férfi a gyermek- és ifjúságvédelmi intézetbe került.

Hajnalban a Szegedi Rendőrkapitányság Belvárosi Rendőrőrsének munkatársai fogtak el 4 koszovói férfit Kiskundorozsma belterületén.

A reggeli órákban egy az M5-ös autópályán gyalogló afgán állampolgárt igazoltattak az egyenruhások, akiről kiderült, hogy illegálisan tartózkodik az ország területén.

Délelőtt Ásotthalom külterületén 2 afgán, illetve Domaszék belterületén 1 pakisztáni illegális migráns került rendőrkézre.

Ezt követően Röszke térségében kellett többször is intézkednie a járőröknek. Kora délután 3 pakisztáni, majd az esti órákban 4 iráni, 3 szíriai, 2 afgán, 2 pakisztáni, 1 tunéziai, valamint 1 marokkói férfit állítottak elő. Mindegyiküket a stabil hőkamera buktatta le.

Egy algériai határsértőt Szeged belvárosából állítottak elő a rendőrök.

Valamennyi illegális migráns ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik