Belföld

Bohócot csinál belőlünk az időjárás

Szinte percről percre változik az idő az országban. Van, hogy szakad a hó, miközben ragyog a nap. A folytatás is tartogat még fordulatokat.

Nem tágít a szeszélyes idő – derül ki az Időkép friss előrejelzéséből. A hét második felére újabb csapadékzóna éri el térségünket. A tartósnak ígérkező csapadékhullás csütörtök délután kezdődik. Főként délnyugaton, délen, majd estétől egyre többfelé kezdődik havazás. Időnként viharos széllökések is lehetnek, így a hófúvás sem kizárt.

Pénteken is marad a borongós, csapadékos idő. A havat főként a délkeleti tájainkon havas eső, eső válthatja fel. Kitart viszont a hideg: a legmagasabb nappali hőmérséklet is csak fagypont körül alakul. Az élénk szél pedig ismét hófúvásokat okozhat.


Fotó: MTI / Varga György

Hétvégén tovább folytatódik a csapadékos, szeles időjárás, de az érkező enyhe levegő hatására a havazást egyre nagyobb területen havas eső, majd eső váltja fel. A nyugati, északnyugati határ mentén ugyanakkor vasárnap hajnalig is tarthat a havazás. Ott akár komolyabb hóhelyzet is kialakulhat.

A jó hír, hogy a szombattól lassú enyhülés kezdődik. Vasárnap akár 10 fok is lehet, igaz, nagy hőmérsékleti különbségek lesznek az ország egyes részei között. Jövő hétre aztán már kevesebb csapadék, és kellemesebb kora tavaszi idő ígérkezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik