Belföld

Fidesz: a települések nem kérnek a baloldalból

Szita Károly szerint a magyar települések nem kérnek többet a baloldal önkormányzati politikájából.

Az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, a Szövetségben Együtt Magyarországért Párt és a Munkáspárt 2006 részvételével tartott egyeztetésen az önkormányzati rendszeren végrehajtott változásokat bírálták, és alkotmánymódosítást sürgettek az önkormányzatiság védelme érdekében.

Szita Károly, a Fidesz önkormányzati tagozatának elnöke közleményében azt írta: a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány hátat fordított a magyar vidéknek és kifosztotta a fővárost, a baloldal cserbenhagyta és tönkretette a magyar falvakat és városokat. Veszélybe sodorta az óvodák, az iskolák, a kórházak fenntartását, a szociális ellátásokat és a helyi közszolgáltatásokat.

Az önkormányzatokat magukra hagyták, kasszájukat kiürítették, a települések vagyonát elherdálták, adósságcsapdába hajszolták őket. Hozzátette, hogy a baloldal veszélyes gazdaságpolitikája miatt a települések több mint 1200 milliárd forintos adósságot halmoztak fel.

Ezzel szemben a kormánypárti politikus szerint a Fidesz kormányzása óta az önkormányzatok helyzete stabilizálódott, adósságukat az állam teljesen vagy részben átvállalta, így lesz erejük a normális működésre, lesz erejük a fejlődésre. Ráadásul az új önkormányzati törvény ésszerű, teljesíthető, arányos feladatokat ad az önkormányzatoknak, nem vár el tőlük olyanokat, amelekyhez nincsenek meg az erőforrásaik – véli Szita Károly.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik