Belföld

Hatalmas ováció fogadta Benedek pápát

„Az egyházért tettem”- mondta a pápa lemondása után két nappal, a nyilvános audenciáján. Óriási tömeg várta Benedek pápát az audenciateremben, sokan még sírtak is.

A 85 éves XVI. Benedeket állva, ovációval fogadta a közönség heti, nyilvános audenciáján. Viva il papa! Éljen a pápa! kiabálások köszöntötték Benedek pápát, a meghallgatáson pedig sokszor taps szakította félbe. Egy „Grazie Santita”- vagyis Köszönöm Őszentsége plakátot is kifeszítettek a hátsó sorokban-írta a Dailymail.

Őszentsége ismét elmondta, hogy nem volt ereje a folytatáshoz, ezért a katolikus egyház érdekeit figyelembe véve hozta meg döntését. Hozzátette, hogy tisztában van döntésének súlyával.

“Nehéz napok ezek, köszönöm a sok szeretet és imádságot! Imádkozzatok továbbra is a következő pápáért és az egyházért!”- mondta éljenzés közepette az idős pápa.

XVI. Benedek utolsó nyilvános szereplése hamvazószerdán lesz a Szent Péter Bazilikában. A hamvazószerdai mise általában a Santa Sabina templomban szokott lenni, most a Bazilikában lesz, tekintettel a pápa különleges kérésére, és a hatalmas tömegre, ami várhatóan a Vatikánba zarándokol.

A Vatikán tegnap megerősítette azt a hírt, miszerint a pápának három hónappal ezelőtt titokban szívműtéte volt. A szóvivő elmondta, hogy Őszentségének pacemakere van, és egy rutinműtétről volt szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik