Belföld

Várja a HaHa az új államtitkárt

hallgatói hálózat haha demonstráció (haha, tüntetés, diáktüntetés, )
hallgatói hálózat haha demonstráció (haha, tüntetés, diáktüntetés, )

A Hallgatói Hálózat tagjai nem érzik magukat éretlennek, és várják az ezt róluk nyilatkozó leendő államtitkárt az esti fórumukra.

A hírek szerint Klinghammer István, az ELTE volt rektora lehet a felsőoktatási államtitkár, akit a most zajló hallgatói demonstrációkról, az ELTE-blokádról hétfőn este kérdezett a köztévé. A leendő államtitkár azt mondta a HaHásokról, hogy „mindig vannak olyan forrófejűek, akik úgy érzik, ez egy jó hecc. Nem bántó szándékkal, de megjegyezhetném, hogy talán kicsit éretlenek is ahhoz, hogy értelmiségi pályára készüljenek, és egyetemre járjanak.”

A megszólított diákok azonban nem érzik magukat éretlennek. Mint Füzessi Károly HaHa-aktivista az FN24 kérdésére elmondta, az elmúlt pár hónap éppen az ellenkezőjét bizonyítja: azt, hogy a hallgatók nem éretlenek a véleményük kifejezésére, a tiltakozó akciók megszervezésére. Az értelmiség szerepéről és feladatáról pedig kifejezetten jó volna konstruktív vitát lefolytatni – teszi hozzá.

Erre is jó alkalom lehet a kedd esti ELTE-hallgatói fórum. Füzessi elmondta, nagyon szívesen látnák ezen Klinghammer Istvánt is, aki a fórum szabályai szerint elmondhatná a véleményét ezzel és a felsőoktatási átalakításokkal kapcsolatban. Ha valaki nem egy párt nevében akar részt venni, hanem például a kormány nevében, akkor van miről beszélnünk – szögezte le az aktivista.

Füzessi szerint az is egyfajta éretlenség, ha nem tudja valaki két lépéssel hátrébbról nézni azt a helyzetet, amelyikben éppen van. A hallgatók remélik, hogy az új államtitkárnak végre nem csupán a kormányzati szándék áterőszakolása lesz a feladata, hanem meghallgatja az érdekelt felek, így a HaHa véleményét is az átalakításokról.

A HaHa blokádjainak, fórumainak az az egyik célja, hogy a híres társadalmi és hallgatói passzivitást a közös ügyeinkkel kapcsolatban megtörjük, ennek az egyik eszköze az egyetemfoglalás – magyarázta Füzessi.

Arról, hogyan folytatódik az ELTE-blokád, egyelőre nem tudott nyilatkozni, mint mondja, minden az esti fórumon dől el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik