Belföld

Újra lecsapott a hó a Dunántúlra

Úgy tűnik, az időjárás ezen a télen nem kíméli az ország nyugati részét, hiszen amíg keleten hó sincs, addig Zalában megint településeket vágott el a külvilágtól a havazás.

Magyarszerdahely és Újudvar között utat zártak le Zalában, ahol egy települést is elvágott a külvilágtól a hóátfúvás, de több teherautó és autóbusz is elakadt a havas utakon péntek reggelre virradóra.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője az MTI-vel közölte: a hóátfúvások miatt lezárták az Újudvar és Magyarszerdahely közötti utat, valamint a csöngetmajori bekötőutat. A Vasboldogasszonyhoz tartozó Csöngetmajort a kora reggeli óráktól elzárják a külvilágtól az erős szél által okozott hótorlaszok.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletének tájékoztatása szerint Újudvar és Magyarszerdahely között egy autóbusz akadt el a hóban, a mentésén a tűzoltók dolgoznak.

A csütörtök este elkezdődött újabb havazás és a szél leginkább Nagykanizsa térségében okoz közlekedési problémákat. A nehezen járható utak miatt a megyében több helyen is elakadtak a kenyérszállító teherautók a hajnali órákban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik