Belföld

Feladták a nőket képviselő civilek

csaladon-beluli-eroszak(210x140)(2).jpg (családon belüli erőszak, erőszak, család, )
csaladon-beluli-eroszak(210x140)(2).jpg (családon belüli erőszak, erőszak, család, )


Szerintük egyre kevésbé kapott szerepet a családon belüli erőszak elleni törvényjavaslat készítése során, hogy a jogalkotás elsődleges célja a bántalmazott nők és gyerekek védelme.

Kiléptek a nőket képviselő civil szervezetek a családon belüli erőszak elleni törvényjavaslaton dolgozó civil munkacsoportból – olvasható a szerdai Népszabadságban.

A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (Nane), a Patent Egyesület, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség és a Mona Alapítvány azért döntöttek így, mert úgy érzik, hogy a munka során szakmai szempontjaikat nem tudták érvényre juttatni.

“A munkacsoport működését többször antidemokratikusnak találtuk, például a kormányzat számára a munkacsoport által megküldött anyagok több esetben nem konszenzus eredményei voltak” – írták keddi nyílt levelükben.

A civil munkacsoport tagjai, a népi kezdeményezést elindító Halász Pálma által összehívott jogászok, érintettek és a civil szervezetek szakértői voltak megbízva azzal a feladattal, hogy a civil szféra szakmai véleményét közvetítsék a tárcaközi és szakmaközi munkacsoportban – ismerteti a Népszabadság.

Wirth Judit, a Nane munkatársa elmondta: szerintük a kormánynak a civil munkacsoport nevében küldött dokumentumokban egyre kevésbé kapott szerepet, hogy a jogalkotás elsődleges célja a bántalmazott nők és gyerekek védelme – írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik