Belföld

Orbán a tökéletes receptet kereste

Széll Tamás, Michelin-csillagos magyar séf konyhájában tekintgetett a fedő alá Orbán Viktor.

A miniszterelnök saját Facebook-oldalán közölt fényképeket a látogatásról, melyre feltehetőleg tanulni érkezett a díjazott szakács mellé.

Széll Tamás egyébként Szulló Szabina társaként tíz éve vezeti a budapesti Onyx étterem konyháját. Filozófiájuk szerint „Az Onyx csapatának tagjai elkötelezték magukat a minőség és a haladás mellett. Hosszú évek óta komoly műhelymunka folyik, ahol a tanulóképzés mellett a dolgozók továbbképzése is folyamatos”.


Forrás: facebook.com/orbanviktor

A fényképeken úgy tűnik, Orbán nem a felcsúti házában megismert gasztronómiai technikákkal találkozott, hanem tanulhatott valami újat Széll Tamástól, aki épp a rangos Bocuse d’Or szakácsversenyre készül. (Vélhetően erre utal a bejegyzés címe is, Hajrá Magyarország, hajrá Széll Tamás!)

Orbán Viktor főzési szokásairól keveset tudni, de az bizonyos, hogy ő veszi a húsvéti bárányt a családnak, nem szeret mosogatni és a sárgaborsó főzeléket sem eszi meg, ezért azt csak akkor főz a felesége, ha a kormányfő éppen nincs otthon. Lévai Anikó egyébként A konyhablakból címmel szakácskönyvet is írt már.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik