Belföld

Matolcsy új játékot játszana

Matolcsy György (matolcsy györgy)
Matolcsy György (matolcsy györgy)

A miniszter úgy véli, hogy mindenki nyerne azzal, ha mindenki dolgozna, aki akar.

Matolcsy György a Heti Válaszban megjelentetett publicisztikájában olyan szituációkról ír, melyekben mindenki nyertes. Ilyen pozitív végösszegű játék lehetne, ha „mindenki dolgozna, aki dolgozni akar” – kezdi a felsorolást. Említi továbbá az olcsó forinthiteleket, a hibásan eladott belföldi monopóliumok visszaszerzését, a felsőoktatás átalakítását a munkaerőpiac igényei szerint. Arra nem tér ki, hogy az egyes felvetések megvalósulásának mi áll az útjában, például miért nem jut mindenki munkához, aki dolgozni szeretne, vagy mi gátolja a tartós gazdasági növekedést az országban.

Az adócsökkentésről, jól felhasznált uniós pénzekről, a stabil magyar gazdaságról és a devizahiteles csapdából való kilábalásról szóló pozitív vízió zárszava szerint mindehhez az kell, hogy Magyarországon minél többen felhagyjanak a zéró összegű játékokkal. Tehát azokkal, melyeknek természetükből adódóan nemcsak nyertesük, hanem vesztesük is van.

A miniszter szerint a kétharmados kormányzás nem ilyen, hanem egy nyer-nyer játék, hiszen „az mindenkinek jó, hogy a kormány a kivételes parlamenti felhatalmazását az ország megújítására használja fel”. Hozzáteszi, közös nyereség az is, hogy rendbe tették az állam pénzügyeit, mivel “mindenkinek jó a csökkenő államadósság és a stabil költségvetés”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik