Belföld

Készenlétben a szervek: jön az újabb hó és eső!

Az elmúlt napok kiadós csapadékdömpingje után sem pihenhetnek a hóeltakarításban résztvevő szakemberek. Ónos esőt és újabb fehér takarót is ígérnek a meteorológusok.

<

Havazáskor

A vasárnapi, majd hétfői havazást követően egész Győrt belepte a vastag hótakaró, városunk környékén 14 centiméter friss csapadék hullott, a helyenként felhalmozódó 25-30 centiméteres havat is gyorsan eltakarította az útkezelő. A Győr-Szol Zrt. azonnal, teljes kapacitással elkezdte a síkosságmentesítést, 35 gép, és a társaság több mint 100 munkatársa dolgozott városunk utcáin. „Folyamatosan figyeljük az időjárás-előrejelzéseket, ezért kollégáink teljes készenlétben töltik az előttünk álló hetet” – mondta Nagy Csaba, a Győr-Szol Zrt. kommunikációs menedzsere.

A szolgáltató mellett a védelmi szervek, a katasztrófavédők és a mentők is megbirkóztak az akadályokkal, hiszen baleset, elakadt kamionok is bénították egyes szakaszokon a forgalmat. „Győr-Moson-Sopron megyében az első nagyobb havazás nem okozott kiemelkedően nagy problémát, valamennyi szervezet, amely a hóeltakarítással és az emberek védelmével foglalkozott helyt állt és megfelelő időben, megfelelő segítséget nyújtott” – nyilatkozta Széles Sándor, megyénk védelmi bizottságának elnöke.

Havazás után…

A szakemberek a felüljárókon, csomópontokban, főutakon mindenütt eltakarították a havat, csak egyes mellékutcákban maradt némi latyak, amely szerda reggelre szinte teljesen elolvadt, sőt, esti fagy sem tetőzte a problémákat. Sajnos ez azonban csak átmeneti felüdülést jelent, hiszen csütörtöktől újabb csapadékhullám érkezik, először ónos eső, amelyet aztán felvált a hó, és egy erőteljes lehűlés kezdődik. Pénteken ugyancsak borult idő várható, erős széllel, mely többfelé okozhat hófúvásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik