Belföld

A Szegedi Járási Hivatal vezetője a katasztrófavédelemnél

Év elejétől a járási hivatalok kinevezett vezetői betöltik ahelyi védelmi bizottság elnöki posztját is, ezért Bodó Imre látogatást tett a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen.

Bodó Imre országgyűlési képviselő, a Szegedi Járási Hivatal vezetője – aki január 1-je óta a helyi védelmi bizottság (HVB) elnöki funkcióját is ellátja – a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen tett látogatást. A hivatalvezetőt Balázs Gábor tű. alezredes, a kirendeltség vezetője és Hallai Zsolt tű. őrnagy, a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka fogadta.

Bodó Imre megtekintette a kirendeltség technikai felszereltségét, és egyeztetést folytatott a kirendeltség és a tűzoltó-parancsnokság vezetőivel. Ennek során tájékozódott a katasztrófavédelmi feladatrendszerrel és a védelmi igazgatással kapcsolatos feladatokról, a HVB dokumentumrendszereinek aktualizálásáról, illetve bemutatásra került a szegedi katasztrófavédelmi megbízott, Debrey Róbert tű. zászlós is, akit az elnök a HVB titkári feladataira is jelöl a Megyei Védelmi Bizottságnál.

Bodó Imre kijelentette: számít a katasztrófavédelem szakembereinek segítségére, és munkája során támogatni fogja a szervezet céljainak megvalósítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik