Belföld

Újra járhatnak a buszok Dombóváron

sopron, közlekedés, kisalföld volán (sopron, közlekedés, kisalföld volán)
sopron, közlekedés, kisalföld volán (sopron, közlekedés, kisalföld volán)

Anyagi vita miatt állt le a Tolna megyei város tömegközlekedése, de hétfőn újraindulhat.

Dombóváron január elsején álltak le a helyi buszok, mert a város nem tudott megegyezni a Volán társasággal. Az önkormányzat december 27-én nem fogadta el a Gemenc Volán 400 forintos kilométerdíjat tartalmazó ajánlatát, és nem ismerte el a társaság korábbi, tízmillió forintos díjkompenzációs igényét sem.

A város képviselő-testülete szerdán zárt ülésen, egyhangúan úgy döntött, hogy január 7-étől legalább hat hónapra, legfeljebb egy évre a csákvári székhelyű Régió 2007 Kft.-vel köt szerződést a helyi buszjáratok üzemeltetésére.

Szabó Loránd, Dombóvár független polgármestere a döntés után elmondta: a cég a Gemenc Volán Zrt.-nél alacsonyabb, kilométerenként 380 forintos díjért végzi a szolgáltatást, az önkormányzat így 15-16 millió forintot takarít meg.  A kft. négy saját autóbusszal szállítja majd az utasokat.

Szabó Loránd bejelentette: a Tolna megyei városban február 1-jétől a Pécs és Térsége Közösségi Közlekedésért Egyesület által kidolgozott új menetrend alapján közlekednek a helyi járatok, március 1-jétől pedig a jelenleg 190 forintos vonaljegy 200 forintba kerül majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik