Belföld

Ködös jóslat és figyelmeztetés 2013-ra

köd (ingyenes, )
köd (ingyenes, )

Január elsején szinte az egész országban tartós és sűrű lehet a köd.

A várhatóan tartós sűrű köd miatt január elsejére szinte az egész ország területére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az előrejelzések szerint hétfő estétől ismét egyre nagyobb területen romlanak a látási viszonyok, éjszaka pedig sokfelé képződik köd, amely főként keleten kedden napközben is sokfelé tartósan megmarad. Egy-egy helyen ónos ködszitálásra is számítani lehet.

Az előrejelzés szerint három megye – Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém – kivételével mindenhol tartósan, több mint 6 órán át megmaradhat a sűrű köd, amelyben csak pár száz méter lehet a látótávolság.

A Kárpát-medence fölé váltakozó nedvességtartalmú, nyugat felől egyre enyhébb levegő érkezik. Kedden csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de északnyugaton, nyugaton helyenként megélénkül, kedden meg is erősödhet a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 0, +5 fok között, a tartósabban ködös tájakon 0 fok alatt valószínű.

A sűrű köd nehezítette a légi közlekedést is. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér helyett több járat csak Bécsben tudott leszállni hétfőn.

A rendőrség az óvatos vezetés mellett arra is figyelmeztetett, hogy a mulatozók gondoskodjanak bulisofőrről, mert szigorú rendőri ellenőrzések lesznek! A vendégmunkások visszautazása miatt kedden kora délutántól az ukrán és a román határátkelőknél a belépő oldalon megnövekszik a forgalom. A teherforgalomban kedd estig jelentősebb várakozás kialakulásával, Záhony és Röszke kivételével nem kell számolni – írta honlapján az ORFK Kommunikációs Szolgálata.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik