Belföld

„Orbán Viktor nem ért másból, csak az erőből”

fodor-gabor(1)(210x140)(1).jpg (fodor gábor, )
fodor-gabor(1)(210x140)(1).jpg (fodor gábor, )

Lehet és kell érvekkel, tárgyalással próbálkozni, de aki változást akar, annak a sarkára kell állnia – írja blogjában Fodor Gábor.

Az Eurostat legújabb adatai szerint Magyarországon ma hárommillió embert fenyeget az elszegényedés. Közülük azok tudnak maguknak jobb pozíciót kiharcolni, akik a sarkukra állnak. Ezt most a diákok és néhány bátor oktató – elismerés nekik – megtették Szegeden és Budapesten. Fodor Gábor szerint igazuk van: az Orbán-kormánnyal csak így lehet alkudni.

„Az egykor oxfordi ösztöndíjjal is tanult miniszterelnök ma félázsiai származást emleget, és félázsiai kultúrát hoz Magyarországra, ahol az ajtót berúgni teljesítmény, de hogy utána mi lesz, az senkit sem érdekel.” Fodor Gábor szerint Orbán Viktor nem ért semmi másból, csak az erőből, amit az igazol, hogy „a kormány – bár retorikában folyamatosan harcol az Európai Unióval – hajlandó végrehajtani azokat az intézkedéseket, amiket megkövetel tőle”.

Erőt jelentenek a kormánnyal szemben bizonyos választói csoportok, szakszervezetek. „Aki ki tud állni a maga érdekében, előbb-utóbb sikerrel jár.” Az orvos, nővér nem sztrájkol, hanem külföldre megy, de egy „magyar-történelem szakos tanár nem tud Norvégiában tanítani”, hiába érzi saját bőrén, hogy a tanítás, amit hivatásaként választott, többé nem megélhetési forrás.

Fodor ezért azt ajánlja mindenkinek, aki változást akar – tanárnak, orvosnak, vasutasnak, BKV-dolgozónak –, hogy álljon a sarkára, mert lehet és kell érvekkel, tárgyalással próbálkozni, de érdemes felismerni: a jelenlegi kormányfő csak az erőből ért. Márpedig a diákoknak és pedagógusoknak is van ereje. Az előbbiek már kezdik ezt megmutatni, most az utóbbiakon a sor – zárja írását az egykori Fidesz-alapítóból lett volt SZDSZ-elnök és oktatási miniszter.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik