Belföld

LMP-Jobbik-MSZP összefogás Hoffmann ellen

osztolykán ágnes (osztolykán ágnes, lmp, )
osztolykán ágnes (osztolykán ágnes, lmp, )

A közoktatási változásokra való felkészülést vizsgáló bizottságot akar az LMP.

Az LMP-s Osztolykán Ágnes vizsgáltatná, megfelelően lett-e kialakítva a jogszabályi környezet, milyen források állnak rendelkezésre a fenntartóváltás utáni oktatási rendszer működésének biztosítására, adottak-e a pénzügyi feltételek.

Azt is át kellene tekinteni javaslata szerint, hogy milyen eredményre jutottak az átalakítást megelőző hatástanulmányok, sikerült-e megfelelően felkészíteni az oktatáspolitika szereplőit a változásokra. Osztolykán Ágnes úgy véli: noha átalakul a finanszírozás és a tartalmi szabályozás rendszere, annak továbbra sem látni a részleteit, az állami fenntartásba vételnek és az intézmények működtetésének alapjai és feltételei a mai napig nem ismertek.

A jövőbeli pedagógiai munka keretei és körülményei jóformán ismeretlenek. Annak érdekében, hogy tisztázzák az oktatási rendszer átalakításának feltételeit és pontos részleteit, a Lehet Más a Politika a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének kezdeményezéseihez csatlakozva indítja el a parlamenti vizsgálóbizottság felállítását. Az indítványt az LMP-s mellett a szocialista és a jobbikos képviselők is támogatták aláírásukkal.

Az indítvány szerint a testületnek a megbízatásának kezdetétől számított 180 napon belül kellene jelentést benyújtania az Országgyűlésnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik