Belföld

Botka: 50000 fővel csökkent a valódi foglalkoztatottak száma

Botka László, az MSZP választmányi elnöke, Szeged polgármestere Facebook oldalán reagált a KSH legújabb foglalkoztatási és jövedelmi statisztikáira.

Az idei év első kilenc hónapjában a bruttó átlagkeresetek 4,5, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 1,8 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakit – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal. Az első kilenc hónapban 219 690 forint volt a bruttó átlagkereset a nemzetgazdaságban.

Botka László a következő megjegyzéssel kommentálta ezeket az adatokat:

Ezzel csak az a baj, hogy a régióban egyedül (vagyis a környező országokban nem) nálunk csökken a gazdaság, recesszió van. A fidesz kormányzása óta 1,5 %-kal, 50.000 fővel csökkent a valódi foglalkoztatottak száma. Az igazságtalan, a magasabb jövedelmű 10 %-ot támogató egykulcsos adójuk, családtámogatásuk miatt a többség rosszabbul él, mint korábban bármikor! Ma másfél millióan élnek mélyszegénységben, 4 millióan létminimum alatt! Szükség van egy gazdasági fejlődést hozó, munkahelyteremtő, igazságos adórendszert bevezető, új baloldali, normális politikára. Mi ezen vagyunk, fogjunk össze és meg tudjuk csinálni…”

A szegedi polgármester ugyanezen a fórumon többször üzent már kormánypárti politikusoknak, elsősorban a volt hódmezővásárhelyi polgármesternek, Lázár Jánosnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik