Belföld

Szívből jövő zene Vándor Rudolf emlékére

A Kisteleki Művészeti Iskola és az Id. Vándor Rudolf Zenekar szombaton együtt lépett fel a lengyel Poddębicei Önkéntes Tűzoltók Zenekarával.

Kistelek egyik legszebb hagyománya a minden évben megrendezett Vándor Rudolf Emlékkoncert. Vándor Rudolf tisztes kereskedő polgárként kezdeményezte egy fúvós zenekar megalapítását. Terve a ’60-as években meg is valósult, az akkori együttes még csak 20-25 főből állt. 1992-ben az utódok tiszteletük jeléül felvették az alapító nevét.

A lengyel vendégek is szép tradíciókkal rendelkeznek, hiszen az Önkéntes Tűzoltók Fúvószenekara 1901-ben alakult. A zenekart jelenleg Krzysztof Koziński, a Poddębicei Zeneiskola egyik tanára vezényli. A zenekar helyi és környékbeli szervezésű egyházi, közösségi rendezvények állandó résztvevője. Együttesük zömében fiatalokból, a Poddębicei Zeneiskola jelenlegi és volt növendékeiből áll. A koncerten olyan népszerű műveket mutattak be a lengyelek, mint a My Fair Lady,a Song and Dance, vagy az Arsenal.

A kisteleki fúvószenekar is nagyszerű programmal érkezett a városi sportcsarnokba, hiszen elhangzott Figedy: Magyar Lovassági-indulója, valamint az Óz a csodák csodája című film betétdala. Az est fénypontjaként a magyar és lengyel zenészek közösen előadták a Fejérvári indulót melynek dallamaira a helyi majorette csoport mutatott be látványos produkciót.

Mucsi Ágnes

Ajánlott videó

Olvasói sztorik