Belföld

Már készenlétben a hókotrók

köd (köd)
köd (köd)

Műszakilag megfelelő gépjárművek, több ezer tonna só és megerősített ügyeleti szolgálat – az Állami Autópálya Kezelő Zrt. felkészülten várja a telet.

Az ÁAK Zrt. a november elejétől március közepéig tartó téli időszakra már tavasszal megkezdte a felkészülést, melynek utolsó lépéseként november első felében mind a 15 mérnökségén megtartja a téli gépek szemléjét. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. közlése szerint a téli üzem során a társaság munkavállalói mintegy 740 km autópálya, 216 km autóút és főút, valamint 398 km csomóponti ág, illetve pihenőhelyi út síkosság- és hómentesítéséről gondoskodnak.

Annak érdekében, hogy az autópályák alkalmasak legyenek a biztonságos téli üzemre, a társaság szakemberei megszüntették a burkolat- és padkahibákat, gondoskodtak az úttartozékok javításáról és pótlásáról (különös tekintettel a fényvisszaverő elemekre), eltávolították a hóakadályt okozó növényzetet, valamint kihelyezték a hófogórácsokat.

A társaság birtokában jelenleg 126 darab olyan jármű található, amelyek aktívan részt vesznek a téli elhárításban. A síkosság megszüntetésére használt anyagok (útszóró só, kalcium-klorid stb.) és egyéb alkatrészek (hóekevas, latyakológumi stb.) rendelkezésre állnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik