Belföld

Fejbe dobták Wittner Máriát

Az 1956-os szabadságharc hősét a parlamentben érte a találat.

Az eset hétfőn délután történt a parlamenti ülésteremben, miután az Országgyűlés elfogadta az előzetes regisztrációhoz kötött választójog alaptörvénybe foglalását – olvasható az Echo TV honlapján. A szavazási eredmény kihirdetése után LMP-s képviselők kék cédulák tömegét szórták a karzatról. Ezzel utaltak az 1947-es, hírhedt kékcédulás választásokra. Az ellenzéki párt attól tart ugyanis, hogy a választási szabályok megváltoztatása az akkorihoz hasonló törvénytelenségekre ad lehetőséget.

Wittner Mária a testi épségét is veszélyben érezte az LMP hétfői akciója miatt.

„Amikor a Liberális Magyarok Pártja politikusai cédulákat kezdtek dobálni a karzatról, egy jegyzettömbnyi cédula koppant a fejemen, mit mondjak, bizony fájdalmat éreztem, hiszen hosszú utat tett meg a tömb az én helyemig. Hat éve vagyok képviselő, de ilyen eseménysorral még nem találkoztam. Felháborító, hogy a testi épségünket is veszélyeztetik” – mondta a Magyar Hírlapnak a politikus.

Amikor pedig számon kérte a történteket Szabó Tímeán, az LMP-s képviselő állítólag azt mondta, azért tették ezt, mert fiatalok.

Wittner úgy sejti, január 1-jéig még előfordulhatnak hasonló akciók, megnyugvással tölti el viszont, hogy jövő év elejétől már a Házőrség vigyáz az ülésterem rendjére. A képviselő reményei szerint az ilyen mutatványokat szigorúbban büntetik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik