Belföld

A rendőrség felkészült a Halottak napi forgalomra

A hosszú hétvégén, Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából a szokásosnál többen utaznak el hozzátartozóik sírjához, hogy leróják kegyeletüket szeretteik előtt.

A Szegedi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el 2012. október 31. napjától november 04. napjáig, melynek célja a Mindenszentek és a Halottak napjával összefüggő közbiztonság fenntartása, a forgalom folyamatosságának, valamit a bűn- és baleset-megelőzésnek a biztosítása – tájékoztatta a Szeged24-et Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Ennek értelmében a főútvonalakon, a temetőkhöz vezető utakon és a sírkertek környékén fokozott közlekedésrendészeti, közrendvédelmi és bűnügyi járőrözéssel kell számolni. Az egyenruhások elsődleges feladata a biztonságos és balesetmentes közlekedés elősegítése, ezért kérjük, hogy az ott forgalmat irányító rendőrök, polgárőrök, városőrök utasításait, valamint a közlekedési szabályokat maradéktalanul tartsák be.

Az ünnepre a bűnelkövetők is készülnek, ezért fontos, hogy az autóban látható helyen értéket ne hagyjanak, az összes ablakot húzzák fel, az ajtókat pedig zárják be. A temetőkben közlekedve is legyenek körültekintőek, óvatosak, értékeiket, táskáikat ne hagyják őrizetlenül, ne tegyék le a sírokra, vagy azok mellé, mert ez könnyen szemet szúrhat a tolvajoknak.

Lehetőség szerint használják a tömegközlekedési eszközöket, azonban ekkor is legyenek elővigyázatosak, ugyanis a zsúfolt belterű buszok, villamosok kedvelt területei a tolvajoknak. Amennyiben gépkocsival érkeznek a temetőkhöz, a parkoláskor legyenek körültekintőek. A koszorú,- és virágvásárlás alkalmával is érdemes körültekintően közlekedni.

Amennyiben sérelmükre mégis bűncselekményt követnének el, haladéktalanul jelezzék azt a rendőrségnek. A temetők környékén bizalommal fordulhatnak az ott szolgálatot teljesítő egyenruhásokhoz, akik a közlekedéssel kapcsolatos kérdésekben is állnak rendelkezésükre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik