Belföld

Orbán ma kuplungokban gyönyörködik

orbán viktor (orbán viktor, )
orbán viktor (orbán viktor, )

Több száz új munkahely létrehozását ígéri az a cég, melynek új csarnokában vizitel pénteken a miniszterelnök.

Pénteken tartják a szombathelyi LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. új csarnokának gépindító ünnepségét. A jeles eseményen beszédet mond Orbán Viktor.

A szóban forgó cég 1997-ben kezdte meg működését Szombathelyen. Főbb tevékenységi köre a tengelykapcsolók, a tengelykapcsoló-rendszer alkatrészeinek gyártása. Termékeit a BMV, Audi, Ford, Fiat, Peugeot, Mercedes, Isuzu, Opel és Hyundai autókba építik be. A LuK Savaria árbevétele tavaly elérte a 460 millió eurót.

Az új, 20 ezer négyzetméteres csarnok 3,7 milliárd forintból épült. Benne korszerű technológiával működő gépeket, köztük egy 630 tonnás automata présgép is lesz, de a hőkezelés berendezései, valamint a szerszámgyártás is helyet kap az új üzemcsarnokban.

A fejlesztésnek köszönhetően az év végéig 200-zal tudják bővíteni a dolgozói létszámot, 2014 végéig pedig további 500 új munkahelyet hoznak létre.

Orbán Viktor ebben a hónapban már részt vett egy emlékezetes átadási ceremónián. Nevezetesen Csányi Sándor ultramodern csípőtelki tehenészetében járt a miniszterelnök. Ha kíváncsi arra, hogy mi történt a tőgyrengetegben, erre menjen tovább!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik