Belföld

Habokban áll a sör Győrben

Hazai és megannyi ismert külföldi sört kóstolhatnak meg azok, akik ezen a hétvégén ellátogatnak a Széchenyi térre. A pénteki programok százakat csábítottak a belvárosba.

A bornapok, és a pálinkafesztivál után, csütörtökön a besöröző nappal indult az I. Győri Sörnapok rendezvénysorozata. A fa pavilonokban ezúttal a habos alkohol különlegességeket kóstolhatják meg a sörbarátok, melyek kivétel nélkül minőségi nedűk, hiszen 10 nagy múltú cég, és magánfőzde kínálja cider és sör fajtáit, így összesen 150 féle finomságból válogathatnak a fesztiválozók. „Korábban is volt már sörfesztivál Győrben, de akkor csak 3-4 kiállítóval. Beszélgettem a barátaimmal és rájöttünk arra, hogy egy ekkora városban még nem volt egy ilyen méretű és jellegű buli, így ideje lenne megpróbálni. Nem szeretnénk konkurálni mondjuk a miskolci sörfesztivállal, a célunk csupán annyi, hogy a győrieknek, Győrben csináljunk egy jó hangulatú hétvégét” – mondta Ferenczi Károly, a rendezvény főszervezője.

A hivatalos megnyitót pénteken tartották a házigazdák, majd egészen estig a Volks Band húzta a talpalávaló sramlit. Nagy Balázs, színész,aki egyben a rendezvény sör nagykövete is, a koncert után a karaoke verseny középdöntőseit szólította a színpadra, persze nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy voltak egészen jó produkciók, de olykor-olykor azért jó néhány hang félrecsúszott.

A pénteki programokra a Győr24 is ellátogatott,nézze meg képes összefoglalónkat!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik