Belföld

Villámcsapás miatt újra kellett éleszteni két fiatalt

Villámcsapás miatt újra kellett éleszteni két 20 év körüli fiatalembert vasárnap délután a Győr-Moson-Sopron megyei Agyagosszergényben - tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-t.

Győrfi Pál elmondta: a fiatalok a zuhogó esőben fociztak, amikor a pálya közepére lecsapott egy villám. Az Országos Mentőszolgálat egységei Kapuvárról, Sopronból és Csornáról mentek a helyszínre.

A két újraélesztett játékost a soproni kórház intenzív osztályára szállították. Rajtuk kívül további 18 embert – 17 játékost és egy fának támaszkodó nézőt – ért a villámcsapás, de ők nincsenek életveszélyes állapotban. Többnyire fejfájásra, zsibbadásra panaszkodtak, a mentők a soproni és a szombathelyi kórházakba viszik őket megfigyelésre – mondta a szóvivő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható heves zivatarok miatt már az ország egész területére riasztást adott ki. Az ország északnyugati csücskét leszámítva mindenhol másodfokú riasztás van érvényben.

A heves zivatarok környezetében az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladó széllökésekre, nagyméretű, akár 5 centiméter átmérőjű jégdarabokra is számítani lehet. Több helyen várható felhőszakadás is, 20-45, de akár 50 milliméternél is több eső eshet.

Orkánerejű széllel csapott le a vihar Miskolcra és környékére vasárnap este, a tűzoltókat főleg fakidőlések miatt riasztották eddig – tájékoztatta Rinyu Zsuzsanna, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Vízátfolyás miatt lezárták a Fejér megyei Lovasberény és Vértesacsa közötti főutat vasárnap este.

Legalább húsz családi háznak a tetejét verte szét, redőnyöket, ablakokat is betört, valamint autókat rongált meg a vasárnap kora esti jégeső Zalaszentgróton. Az önkormányzat, vállalkozók és a lakosok a tűzoltók segítségével ideiglenesen lefóliázzák a házakat.

Jelentős késéssel közlekednek a vonatok a dél-balatoni vonalon vasárnap este. A Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vasútvonalon a késő esti vonatok átlagosan 30-40 perccel hosszabb menetidővel közlekednek, mert – a vihar következtében -­­ Balatonszárszó és Szántód-Köröshegy állomások között fa dőlt a felső vezetékre. A fa eltávolításáig vonatpótló buszok szállítják az utasokat a két állomás között.

A viharról itt olvashat részleteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik