Belföld

Orbán: megnyertük a válságkezelésről szóló vitát

orban_radio(960x640)(3).jpg (ingyenes, orbán a rádióban, )
orban_radio(960x640)(3).jpg (ingyenes, orbán a rádióban, )

A miniszterelnök szerint másfél éven át viaskodtak Brüsszellel. A lényeg az, hogy győztek, így meg tudják védeni a nyugdíjakat, béreket emelhetnek, és jöhet a szociális adócsökkentés is.

Az eurózóna néhány országával szemben Magyarországon a kormány megvédte a nyugdíjakat, nem csökkentette, hanem emelte a béreket, és megszorítás helyett inkább újraszervezte az országot. Brüsszelnek azonban nem tetszett a bankadó, és nem tetszett az sem, hogy a nemzetközi cégeket is bevonták idehaza a méltányos közteherviselés rendszerébe.

Nem örültek annak sem, hogy a kabinet megpróbálta kimenteni a bajból a devizahiteleseket. Bár hosszú volt a vita, de végül mindegyik kérdésben sikerült megvédeni a magyar álláspontot, és „Brüsszel minden, Magyarország számára kirótt büntetést, fenyegetést, megtorlási kísérletet, lebeszélést abbahagyott, visszavont, felhagyott ezzel” – mondta a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóüzenetében Orbán Viktor.

Hozzátette: „Örülök annak, hogy így történt, és jó esélyt kaptunk arra, hogy a nyugdíjakat a jövőben is megvédjük, a béreket ne csökkentsük, hanem emeljük, a minimálbért is emelni tudjuk, sőt szociális adócsökkentéseket és munkahelyvédelmi akcióterveket hajthatunk végre.”

A kormányfő szólt az új nemzeti konzultációról is, és arra kérte az embereket, töltsék ki és küldjék vissza a kérdőíveket, mert azzal sokat segítenek az országnak, a kormánynak és személy szerint neki is. Könnyebb ugyanis meghozni és megvédeni a döntéseket, ha az ember tudja, hogy azok mögött ott áll a többség – jegyezte meg.

A polgárok augusztus 20-ig küldhetik vissza a 16, elsősorban munkahelyteremtéssel kapcsolatos kérdést tartalmazó új nemzeti konzultáció kérdőíveit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik