Belföld

Házkutatás a kiskunfélegyházi polgármesteri hivatalban

A Központi Nyomozó Főügyészség házkutatást tartott hétfőn a kiskunfélegyházi polgármesteri hivatalban - közölte a Bács-Kiskun megyei település jegyzője.

Az üggyel kapcsolatos sajtóinformációkat megerősítve elmondta: két hónappal ezelőtt tett feljelentést az ügyészségen ismeretlen tettes ellen, miután a Kapus Krisztián (Fidesz) polgármester által használt hivatali autó menetlevelei eltűntek.

A jegyző különösen súlyosnak ítélte meg a helyzetet, mert ezek szigorú számadási nyomtatványok, ezért bűncselekmény gyanújára hivatkozva feljelentést tett. Az eltűnt menetlevelek 2010 októberétől 2011 októberéig bezárólag tartalmazták a polgármester által használt hivatali személyautó dokumentációit.

A feljelentés kapcsán elindult a nyomozati eljárás, amely során hétfőn házkutatást tartottak a hivatalban, három helyszínen – fűzte hozzá a jegyző. A menetleveleket nem találták meg, de több, azokkal kapcsolatos dokumentumot megtaláltak és lefoglaltak – közölte Csölle Yvette, hozzátéve, hogy a nyomozást tovább folytatja a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az üggyel kapcsolatban Kapus Krisztián polgármester a baon.hu-nak azt nyilatkozta: “a menetlevelek őrzése nem a polgármester, hanem a gondnokság feladata. Ugyanakkor bízik abban, hogy mielőbb kiderül, ki a felelős a dokumentumok eltűnése miatt”.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére szerdán elmondta, hogy valóban házkutatást tartottak a kiskunfélegyházi polgármesteri hivatalban egy, a főügyészség előtt folyamatban lévő üggyel összefüggésben. A szóvivő a nyomozás érdekeire hivatkozva mást nem kívánt közölni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik