Belföld

Hallgatói összefogás árva gyermekekért

SütiBÁR elnevezésű jótékonysági akció keretében gyűjtenek pénzadományokat határon túli magyar árváknak az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának, illetve a Károli Gáspár Református Egyetem, Bocskai István Állam- és Jogtudományi Szakkollégiumának hallgatói április 17-én, kedden.

A kezdeményezés lényege, hogy a diákok a maguk által készített házi süteményekkel kínálják az adakozni vágyó érdeklődőket, amelyekért cserébe becsületkasszába várják az adományokat.

A karitatív programot reggel 8-tól estig, Budapesten, az ELTE V. kerület Egyetem tér 1-3. és a Károli IV. kerület Viola utca 2-4. szám alatt található épületében rendezik meg. A hallgatók nemcsak a pénzadományokat, hanem a választékot bővítő süteményeket is szívesen fogadják a felajánlóktól.

Tavaly decemberben a szervezők hasonló akció, a palacsintaBISZTRÓ keretében 2000 darab palacsintát sütöttek az adakozóknak, ezzel összesen több mint 445 ezer forintot gyűjtöttek Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes, 2500 gyermekről gondoskodó Dévai Szent Ferenc Alapítványának.

A becsületkassza tartalmát ezúttal is határon túl élő magyar gyermekek kapják. Április végén a hallgatók személyesen viszik el a kárpátaljai Beregszászra, az ott működő Sámuel Alapítvány árváinak a holnap befolyó összeget.

Az esemény fővédnöke, Törőcsik Mari, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, a nemzet színésze, délelőtt 10-től délig segíti a hallgatók karitatív munkáját az ELTÉ-n.

Az akciót egybekötötték egy kulturális programmal, amelyen Fellegi Ádám Pro Urbe Budapest, Liszt és Arthur Rubinstein-díjas koncertzongorista játszott Beethovent múlt hét szerdán. A jegyárakból befolyt összeg jelentős részét is a kárpátaljai Sámuel Alapítvány gyermekei kapják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik