Belföld

Nem kell engedély a Zöld Pardon épületeinek?

A Zöld Pardon a Magyarországon érvényes rendelkezések figyelembevételével, a szakhatóságokkal és önkormányzatokkal folyamatosan egyeztetve épül - közölte a szórakozóhely vezetősége szombaton. Hozzátették, hogy az épületeiket ideiglenesen, 180 napnál rövidebb időre fogják felállítani, ezért azok nem engedélykötelesek.

A Zöld Pardon vezetősége az Index hírportál pénteki cikkére reagált, amelyben azt írták, hogy az Infopark üzemeltetője, az IVG Hungary Kft. ellenzi, hogy a Zöld Pardon a közelükben, a Rákóczi híd budai hídfőjénél épüljön, mert álláspontja szerint a zaj az ott lévő német cégeknek veszteséget okoz.

A hírportál pénteki cikkében közölte: az IVG szerint az irodaparknak kockázatot jelent a szabadtéri szórakozóhely megjelenése. Kay-Uwe Blandow, a cég ügyvezetője az Indexnek azt mondta, sem a kerületi önkormányzattól, sem a ZP tulajdonosaitól nem kaptak előzetes értesítést a helyválasztásról, holott az Infopark hét épületében olyan német érdekeltségek bérelnek helyiségeket, mint a T-Com vagy a Lufthansa Systems. Blandow szerint milliárdos veszteséget okozhat, ha az egyik épület ablakaitól ötven méterre lévő koncerthely elüldözné valamelyik céget a környékről.
A hírportál arról is írt, hogy a német nagykövetség “minden eszközt bevet annak érdekében, hogy a magyar politika legmagasabb szintjein is felfigyeljen a ZP-re”.

A Zöld Pardon közleménye viszont saját jogi szakértőik egybehangzó álláspontjára hivatkozva tudatja, hogy a jelenleg általuk bérelt területre engedélyeztetési szempontból ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a korábbi, Goldmann György téri helyszínre, a nagyobb fesztiválokra (pl. Sziget) vagy a több hónapos adventi vásárokra. E szerint, miután az épületek ideiglenesen lesznek a helyszínen, és 180 napnál nem állnak hosszabb ideig, nem engedélykötelesek – írják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik