Belföld

Ma délután minden megváltozik

Felhőszakadás, szél, jégeső váltja az áprilisi nyarat.

Csütörtök délutántól egyre többfelé növekszik meg a felhőzet. Zápor, zivatar, sőt, az északkeleti tájakon nagyobb felhőszakadás és jégeső is előfordulhat. A zivatarzónákban viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet viszont még nem esik vissza. A csúcsértékek 20-23 fok között lesznek.

Pénteken marad az erősen felhős idő, és ismét több helyen várható eső, zápor, zivatar. Megerősödik az északnyugatira forduló szél, és fokozatosan süllyedni kezd a hőmérséklet. Hajnalban 7, 12, kora délután 15, 19 fok várható.

Szombaton délelőtt kis időre előbújik a nap, de később ismét erősen megvastagszik a felhőzet, és újabb esők, záporok lehetnek. A Dunántúlon a szél viharossá fokozódhat. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 5, 10, a legmagasabb 14, 18 fok között alakul.

Húsvét első napján a viharos szél miatt jelentősen csökken a felhőzet, és már csak elszórt záporok, néhol hózáporok lehetnek. Hajnalban 2, 7 fok várható, a csúcsok pedig sok helyen 10 fok alatt maradnak.

Húsvét hétfőn fagyos reggelre ébredünk: -3, +2 fok lehet. Egész nap barátságtalan, hűvös, borongós idő valószínű, elszórt záporokkal, a hegyekben hózáporokkal. Az északnyugati szél a Dunántúlon időnként megerősödik. A napi csúcshőmérséklet 6, 11 fok között alakul.

Keddtől aztán lassan elkezd növekedni a hőmérséklet, de a jelek szerint továbbra is csapadékos napok várnak ránk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik