Belföld

Miklós Péter lehet a Móra-múzeum igazgatója

Négyen pályáztak a Móra Ferenc Múzeum igazgatói posztjára. Az új vezetőt a nemzeti erőforrás miniszter egyetértésével nevezik ki.

Március 31-ével járnak le a vezetői megbízások több olyan intézményben, melyeket idén év elején vett át a megyei önkormányzattól a megyei intézményfenntartó központ. Sajtóinformációk szerint a Móra-múzeum esetében a jelenlegi igazgató, Fogas Ottó mellett két másik régész, Balogh Csilla és Szalontai Csaba, valamint a történész-muzeológus Miklós Péter kandidált. A pályázókat csütörtökön bizottság hallgatja majd meg, a végső döntést pedig a nemzeti erőforrás miniszter hozza meg. De, hogy mikor, azt egyelőre nem tudni.

A Szeged24 kormányközeli forrásokból úgy értesült, hogy a legesélyesebb jelölt Miklós Péter, a SZINT Szegedi Intézménytakarító Kft. ügyvezetője, aki korábban a múzeum munkatársa volt. A történész KDNP-s színekben 2010-ben indult Újszentiván polgármesteri címéért is, de Putnik Lázár független jelölt legyőzte őt. Miklós Péter jó kapcsolatokat ápol Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkárral is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik