Belföld

Garázdasággal gyanúsítják a verekedő jobbikos képviselőt

A Szeged24 információi szerint a rendőrség kihallgatta Keresztúri Farkas Csabát, a szegedi közgyűlés közbiztonsági bizottságának jobbikos elnökét.

Mint azt korábban a Szeged24 megírta, még tavaly novemberben Keresztúri Farkas Csaba verekedésbe keveredett egy testvérpárral a szegedi jogászbálon, amelyet az egyetem Tanulmányi és Információs Központjában (TIK) tartottak. Az ügyben a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomoz.

A Szeged24 érdeklődésére Vargáné Szombati Andrea elmondta: csoportos garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt három férfit hallgattak ki gyanúsítottként. „A gyanúsítottak közül egy fő a fenti bűncselekményen kívül nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével is megalapozottan gyanúsítható” – tette hozzá a szóvivő, aki nem kívánt arra a kérdésünkre válaszolni, hogy az újabb gyanúsítás Keresztúri Farkas Csabára vonatkozik-e. „A gyanúsítottak személyéről és a nyomozás részleteiről a folyamatban lévő eljárás érdekeire tekintettel további információkkal nem tudunk szolgálni” – közölte Vargáné Szombati Andrea.

Mint arról korábban beszámoltunk: a jogászbálon az ügyvédként praktizáló Keresztúri Farkas Csaba – eddig tisztázatlan okok miatt – dulakodásba keveredett egy testvérpárral.

A testvérpár csak a Szeged24-nek nyilatkozott az ügyről. Az idősebb fiú azt mondta: öccsével a húgukat akarták védelmezni, akihez a képviselő a bálon „tolakodóan közeledett.”

A fiatalember azt mesélte: lánytestvére „le akarta rázni” a képviselőt, a női mosdóba menekült előle, de a képviselő oda is követte. Elmondása szerint ezt öccse szóvá tette, mire a képviselő „torkon ragadta.” Egy barátjuk hívta a biztonsági embert, aki felszólította a képviselőt: fejezze be ezt a viselkedést, de a politikus „érzékeltetve hatalmi helyzetét, megfenyegette, hogy kirúgatja”. Az „elbizonytalanodott” biztonsági őrnek „főnöke felszólítására, bocsánatot kellett kérnie a képviselőtől”.

A huszonéves fiatalember szerint addig fogalmuk sem volt, hogy egy szegedi képviselővel van dolguk, aki – állítása szerint – nem jobbikosként, hanem fideszesként nevezte meg magát. A mosdó előtti incidenst követően a fiatalabb fiú visszament a barátaihoz, de Keresztúri Farkas Csaba nem hagyta békén. „Hosszú kiabálás volt, és a képviselő ijesztő és életveszélyes fenyegetéseket mondott a testvéremnek” – állítja a báty. Az idősebb testvér úgy emlékszik: „én ekkor jöttem a képbe, barátságosan odamentem a társasághoz, de a képviselő megütött. Erre dühös lettem, de nem ütöttem vissza, a barátaim lefogtak, és az öcsém nyugtatott.”

Ezután keresni kezdték a húgukat és a képviselőt, de mivel nem látták őket, kimentek az épület elé, és itt kezdődött a dulakodás. A fiatalember elmondása szerint a képviselő ütött először, de azt elismerte, hogy „nagy kavarodás volt.” Az épület előtti incidensnek végül a biztonsági őrök vetettek véget, majd kihívták a rendőröket, akik felvették a képviselő és az ő adataikat. „Mivel senkit sem vittek be, így ezután mi hazamentünk” – mondták a fiúk.

A politikus a Szeged24-nek korábban annyit mondott: „nem én, engem ütöttek, én kerültem földre, erről leletem is van.” Elmondása szerint benn az épületben nem ragadott torkon és nem ütött meg senkit sem, és azt sem tudja, hogy „a kinti és a benti társaság ugyanaz volt-e.”

Arról pedig, hogy tolakodóan viselkedett volna a lánnyal úgy reagált: „ilyen eszembe sem jutna egy hölggyel szemben.” Szerinte ő „kulturáltan szórakozott” a bálon. „Egyetlen konfliktusom volt, egy biztonsági őrrel, aki bocsánatot kért” – mondta.

A Szeged24 információi szerint az épületben és a kint történt eseményeket rögzítették a biztonsági kamerák. Úgy tudjuk, hogy a felvételeket az egyetem átadta a rendőrségnek. Ezek akár döntőek is lehetnek az eljárás során.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik