Belföld

Tévedésből ítélte el Gyurcsányt négy MSZP-s

Tévedésből szavazta meg négy MSZP-s képviselő a 2006. őszi rendőri erőszakot vizsgáló Balsai-jelentés elfogadását.

Az Országgyűlés hétfő este 279 igen szavazattal, 11 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett hagyta jóvá a Balsai-jelentést. A dokumentumban az időközben alkotmánybíróvá választott fideszes politikus miniszterelnöki megbízottként arra jutott, hogy a 2006. őszi rendőri erőszak ügyében szükséges Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök politikai és jogi felelősségének vizsgálata, és úgy ítélte meg, felvetődhet a terrorcselekmény elkövetésének lehetősége is.

Az MSZP-frakció nagy többsége távol maradt a szavazástól, négy politikusa – Harangozó Gábor, Kovács László, Molnár Zsolt és Pál Béla – azonban igent nyomott. A Gyurcsány Ferenc vezette DK-hoz tartozó – az MSZP-ből kivált – független képviselők nem vettek részt a voksolásban.

Harangozó Gábor, Kovács László, Molnár Zsolt és Pál Béla közös közleményükben azt írták: tévedésből nyomtak gombot, ezért mind a négyen elnézést kérnek a választóiktól, és ismételten kijelentik, hogy a Balsai-jelentésben foglaltakkal nem értenek egyet, azokat elutasítják. Szerintük a Balsai-jelentés politikai prekoncepciót kíván szolgálni, amelyben csupán a politikai ellenfelek kiiktatása a cél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik