Belföld

Egyre több a szabadtéri tűz Fejérben

Hétvégén a tűzesetek több mint 70 százaléka szabadtéri volt Fejér megyében. Hétfőn a katasztrófavédelem Fejér megyei tűzoltó egységeinek 31 riasztása közül 24 szabadtéri tűz volt. Személyi sérülés nem történt.

Hétfőn több tűz ütött ki főutak, valamint az M1-es és az M6-as autópálya közelében. Ezeken a helyeken a száraz aljnövényzet égett. Nádastűz miatt kellett beavatkozni Sárkeresztúron, Sárbogárdon, Balinkán, valamint Agárd és Dinnyés között. A lángok 50 és 200 négyzetméteres területeket érintettek.

Ercsi vasútállomáshoz két alkalommal vonultak a katasztrófavédelem hivatásos tűzoltó egységei, ahol a száraz avar kapott lángra 100-150 négyzetméteren.

Nagy területen égett a rét Nagykarácsony és Előszállás, valamint Besnyő és Iváncsa között.

Szabadbattyánban a Nádor csatorna partja gyulladt ki, valamint a Jókai-telepen kora este szemét égett 35 négyzetméteren.

Este közel három órán át dolgoztak a székesfehérvári tűzoltók Sárszentmihály közelében, ahol a halastavak környékén körülbelül 20 hektár területen foltokban a száraz aljnövényzet és a nádas égett.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arra kéri az erdőkben kirándulókat, a mezőgazdasági területeken dolgozókat, a közúton és a vasúton utazókat, hogy égő cigarettacsikket, dohányneműt ne dobjanak el- közölte Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik