Belföld

Harminc résztvevővel startolt a versünnep

A III. Fehérvári Versünnep első elődöntője után még lesz válogatás. A finálét április 14-én tartják.

Harminc középiskolás jelentkezett a versenyre. Az első elődöntőn közülük 15 mutatkozott be a Szent István Művelődési Házban, március 3-án.
Az elődöntő résztvevői:
1.Sándor Zoltán Petőfi Sándor: Egy gondolat bánt engemet
2. Török Kata Szent Ágoston: Szent Mónika, Szent Ágoston édesanyja búcsúzása fiától
3.Gerencsér Gerda Rakovszki Zsuzs: Narkomán
4. Klemencsics Antal Reményik Sándor: Nem nyugszunk bele
5. Hegymegi Lilla Simonyi Imre: Ha jössz szívem
6. Zelei Leila Robert Burns: Falusi randevú
7. Váradi Imre Vörösmarty Mihály: Zalán futása (első ének részlet)
8. Bagi Bojana Wass Albert: Az Otthon-fa
9. Gombos Brigitta Sajó Sándor: Magyarnak lenni
10. Hegedűs Péter Kányádi Sándor: Tűnődés csillagok alatt
11. Veigler Bettina Sajó Sándor: Magyarnak lenni

Az idei verseny abban különbözött az eddigiektől, hogy nemcsak verset, hanem prózát is lehet mondani. A megmérettetésben Székesfehérváron tanuló 9-13 osztályos diákok vehetnek csak részt, és azok a középiskolások, akik más településen lévő intézményben tanulnak, de fehérvári állandó lakosok.
A zsűri elnöke Kubik Anna Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész. Tagjai: Tóth Auguszta színművész, a Vörösmarty Színház tagja, Varga Sándor újságíró, Nagy Zoltán Péter, a FehérVár hetilap felelős szerkesztője, valamint a Székesfehérvári Egyházmegye képviseletében Tóth Tamás esperes plébános.

A versek mellett zenés produkciók szórakoztatták a közönséget, hiszen a város nagy sikerű tehetségkutatójának, a Fehérvár Hangjának a döntősei is felléptek. A második elődöntőre március 10-én kerül sor, április 14-én a döntőn pedig az is kiderül, hogy a 10 továbbjutó közül, kinek a produkciója nyeri el legjobban a zsűri tetszését.

Idén harmadik alkalommal rendezi meg a Fehérvár Médiacentrum Kft. a Székesfehérvári Egyházmegyével, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával és a Szent István Művelődési Házzal együttműködve a Fehérvári Versünnepet. A programsorozat fővédnöke Spányi Antal megyés püspök, valamint dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik