Belföld

Gyurcsány és Orbán muszklimutatványa

Már a kisgazdák is úgy kétharmadoztak, hogy Orbán megnyalhatta volna Torgyán mind a tíz ujját. Dumagyűjtemény kétharmad országrésztől kétharmados többségig.

Trianonban a magyar föld kétharmadát vették el tőlünk, most kihúznák a lábunk alól a maradék egyharmadot is, bagóért. Zsíros Géza kisgazda politikus (Tolnai Népújság, 1995. június 19.)

 

Hazánk saját magával határos a kétharmad elcsatolt terület miatt, s az uniós tárgyalások, az alkuk során az abszurd történelmi helyzetből adódó érdekeinket is érvényesíteni kell. Gidai Erzsébet közgazdász (Fejér Megyei Hírlap, 1999. március 3.)

 

Az emberek kétharmada jobbikos, legfeljebb még nem tud róla. Vona Gábor Jobbik-politikus (Zalai Hírlap, 2009. november 18.)


Fotó: Kummer János

Engem nem a kétharmad érdekel ebben a pillanatban, hanem az április 11-én elérhető és megszerezhető többség. Orbán Viktor Fidesz-politikus (Zalai Hírlap, 2010. április 1.)

 

Ha a Fidesz kétharmadot szerez, akkor megszűnik, teljesen fölösleges lesz a parlament. Andrassew Iván újságíró (Népszava, 2010. április 17.)


Az én megbízatásom egészen korszerű, mert egy pártszövetség egyedül kapott felhatalmazást a kétharmadra. Schmitt Pál köztársasági elnök (Hírszerző.hu, 2010. június 29.)

 

Lehet itthon izmozni a kétharmaddal, de a muszklimutatvány semmi nem ér az országhatáron kívül. Gyurcsány Ferenc szocialista politikus (Kapcsolat.hu, 2010. július 17.)

Azért kapott a Fidesz kétharmadot, mert az emberek úgy találták, hogy az ország zsákutcába került. Lázár János Fidesz-politikus (Origo.hu, 2010. július 19.)

 

A Fideszt korlátlanul uraló pártvezér a kétharmad birtokában villámháborúval elfoglalta az országot is. Debreczeni József közíró (Mozgó Világ, 2010/október)

 

A Fidesz ugyanúgy beszél, mint nyolc éven át, csak most a kétharmad piedesztáljáról. Parti Nagy Lajos író (Népszava, 2010. december 24.)

 

A kétharmadnak akkor van értelme, ha tudjuk, mire szánjuk. Csaba László közgazdász (168 Óra, 2011. március 3.)

 

A kétharmad gyors, alapos és átfogó döntésekre ad lehetőséget. Orbán Viktor miniszterelnök (tv2, 2011. május 1.)


Fotó: Kummer János

A Fidesz kétharmadának sok oka van, de a legkomolyabb okot Gyurcsány Ferencnek hívják. Seres László újságíró (Hírszerző.hu, 2011. május 12.)

 

Van egy kétharmados többség, amelynek olyan a politikai kultúrája, amilyen, de a legnagyobb baj vele mégiscsak az, hogy kétharmada van. Karácsony Gergely LMP-politikus (Népszabadság, 2011. október 7.)

 

Magunknak legfeljebb a győzelmet köszönhetjük, a kétharmadért Gyurcsány küzdött fáradhatatlanul. Kósa Lajos Fidesz-politikus (FN24.hu, 2011. november 3.)

 

Már csak a leglelkesebb fülkeforradalmárok támogatják fenntartás nélkül a biztos kétharmadára hivatkozó kormánypolitikát. Hollósi Zsolt újságíró (Délmagyarország, 2011. december 16.)

 

Ő a kétharmad legnagyobb áldozata. Kéri László politológus Orbán Viktorról (FN24.hu, 2011. december 16.)


Fotó: Neményi Márton

Magára kell hagyni az öntelt kétharmadot, csináljon, amit akar, és viselje érte a teljes felelősséget. Kolláth György alkotmányjogász (Dunaújvárosi Hírlap, 2011. december 31.)

 

Kétharmados tető alatt háromharmad ázik. Székhelyi József színész (Népszava, 2012. február 6.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik