Belföld

Újabb milliárdok a parkban

Új elosztó központ és infrastrukturális fejlesztések. Ezek valósulnak meg a közeljövőben a Győri Nemzetközi Ipari Parkban.

Az amerikai Dana Corporation az ipari park egyik fontos lakója, ráadásul most tovább fejlesztenek. A cég új elosztóközpontot hoz létre a kisalföldi megyeszékhelyen, a győri nyitást pedig egy globális értékesítési hálózat felépítésében az első lépésnek szánják. A hatezer négyzetméteres létesítmény már januárban is teljesített szállításokat, de teljes kapacitással majd csak az elkövetkező napokban működik. Az alkatrészek főleg belga, spanyol, olasz és magyar gyárakból érkeznek és itt osztják el őket a különböző európai szolgáltató és elosztó központokba.

Az Igm kft. szintén folytatja fejlesztésiet a nemzetközi ipari parkban. Még pedig európai uniós támogatással. A robotrendszereket gyártó cég több mint 850 millió forintból infrastrukturális és technológiai bővítést hajt végre a közeljövőben. A kapacitásnövelést egyértelműen a növekvő rendelésállomány indokolja, ezért közel 1600 négyzetméterrel növelik a már meglévő üzem területét. A két bővülő társaság példája is jól mutatja, a győri parkban megtalálták helyüket az ide települt vállalkozások és a begyűrűző válság ellenére is itt fejlesztik tovább tevékenységüket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik