Belföld

Szegeden havazik: 50 centiméteres hóra számíthatunk

Szegeden reggel 8 óra körül kezdett el szállingózni. Hétfőn és kedden iskolai szünnap lesz.

Tanítási szünet Csongrád megyében

A rendkívüli hideg miatt hétfőre és keddre tanítási szünetet rendelt el B. Nagy László – tájékoztatta a Szeged24 szerkesztőségét a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

A kormánymegbízott levélben fordult az egyházi és alapítványi fenntartású oktatási-nevelési intézmények vezetőihez is, amelyben arra kéri a döntéshozókat, hogy az állami, önkormányzati működtetésű intézményekhez hasonlóan vegyék fontolóra a tanítási szünet elrendelését.

Tilos a szegedi tavak jegére lépni

Szegeden nincs kijelölt korcsolyázó hely a tavakon. A szegedi záportározó tavakat a Szegedi Vízmű felügyeli, tartja rendben, ilyen pl. a Vértó és a Tarjáni záportó, illetve a Holt-Maros is. Ezek a záportározók, ha be is fagynak, a jég nem egyenletes (pl. a vízbefolyások környékén, vagy a magas partfal mentén). Épp ezért életveszélyes lehet ezek jegére merészkedni!

Fél méteres hó a Dél-Alföldön

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerint a havazás vasárnap estig tovább folytatódik. Szegeden és a déli megyékben akár 40-50 centiméter is lehet a hótakaró vastagsága. Fehér Tamás közlése szerint az ország déli részén az intenzívebb havazás miatt délután már néhány centiméter vastag hóréteg alakulhat ki, a havazás az esti órákra éri el a főváros térségét.

Nyugaton 10-25, északnyugaton pedig 2-10 centiméternyi hórétegre kell számítani.

Az OMSZ munkatársa felhívta a figyelmet arra is, hogy a megerősödő északi, északkeleti szél miatt az Alföld déli részén már pénteken hófúvások alakulhatnak ki, szombattól pedig a szélerősség viharossá fokozódik, ezért a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti országrészben a helyenként 50-70 kilométer/órás szél miatt komolyabb hófúvásokra, hóviharokra kell számítani, amely vasárnap is folytatódik.

Péntek hajnalban az ország leghidegebb pontja ismét a Nógrád megyei Zabar település volt, ahol mínusz 20,5 fokot mértek; előző nap mínusz 21,6 Celsius-fok volt a településen a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik