Belföld

Barnamezős ipari terület újult meg Csongrádon

Elsősorban fémmegmunkálással foglalkozó cégek betelepülését várja a Panol-Plusz Kft. arra a barnamezős ipari területre, amelyet Csongrád határában újítottak meg – közölte Chovanecz Balázs igazgató.

A mintegy 1,8 hektáros terület infrastrukturális fejlesztése mintegy 400 millió forintba került, ennek felét uniós támogatás fedezte – mondta a szakember. Hozzátette: a beruházás célja olyan kedvező környezet kialakítása volt, amely lehetővé teszi új vállalkozások betelepülését, ezzel munkahelyek teremtését.

A fejlesztés során elkészült a terület alap infrastruktúrája, a gáz- és villamos-, víz- és szennyvízhálózat. Elbontották a rossz állapotú raktárépületeket, helyettük új korszerű, 504 és 432 négyzetméteres, könnyűszerkezetes üzemcsarnokok épültek, és átalakították a leromlott állapota miatt kihasználatlan hagyományos építésű, nagy, 3 ezer négyzetméteres üzemcsarnokot is. Korszerű irodaterületet, négy irattárat és két konferenciatermet alakítottak ki. Az első emeleten egy orvosi-, és egy szerverszoba készült el, emellett az épületben szintenként két-két szociális blokk található.

A potenciális betelepülők igényeinek megfelelően vásároltak két általános fémmegmunkáló eszközt, melyeket bérleti konstrukció keretében használhatnak majd a fémszerkezetgyártó vállalkozások. A Panol-Plusz Kft. pedig bevezetett egy integrált vállalatirányítási rendszert is – ismertette a fejlesztés részleteit Chovanecz Balázs.

A leendő bérlők között – akik beköltözése 2012 első negyedévében kezdődhet el – többségben vannak a gyártótevékenységgel foglalkozó mikro- és kisvállalkozások, számukra elsősorban a térségben máshol nem elérhető szolgáltatások, az alacsony költséggel üzemeltethető telephely, illetve az M5-ös autópálya és Kecskemét közelsége jelent vonzerőt – tudatta a szakember.

Az 1,3 milliárd forintos éves árbevételű Panol-Plusz Kft. ipari klíma-, tűzvédelmi- és légtechnikai-berendezések gyártásával és telepítésével foglalkozik. A 140 főt foglalkoztató vállalkozás a Tisza-parti város második legnagyobb munkaadója, emellett akkreditált képzőhely, ahol évente hetven diákot is oktatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik