Belföld

Szabadlábon a vesztegetéssel gyanúsított szegedi ügyvéd

Ügyészségi indítványra kiengedték az előzetes letartóztatásból kedden azt a szegedi ügyvédet, akit befolyással való üzérkedéssel és hivatali vesztegetéssel gyanúsítanak.

A jogászt abban az ügyben gyanúsították meg, amelyben hétfőn előzetes letartóztatásba helyeztek egy Csongrád megyei tanácselnök bírót – írja a HVG.hu

A szegedi ügyvédet még október 1-jén helyezte előzetes letartóztatásba a Szegedi Nyomozó Ügyészség kezdeményezésére a Kecskeméti Városi Bíróság. A 44 éves férfit előbb befolyással való üzérkedés gyanúsították, majd később hivatali vesztegetéssel is – írja a Délmagyarország.

A Szegedi Nyomozó Ügyészség szerint az ismert jogász egy kiemelt jelentőségű, több százmillió forintos adócsalási ügyben ajánlotta fel segítségét az ügy előzetes letartóztatásban levő gyanúsítottjának, kétmillió forintért vállalta a férfi szabadlábra helyeztetését.

Az ajánlat után a férfit valóban elengedték. A jogász ügyvédbojtárját egy másik ügyben szintén befolyással való üzérkedés miatt október 20-án helyezték előzetes letartóztatásba, majd december 26-án a Csongrád Megyei Bíróság tanácselnök bírája került 30 napra a rácsok mögé. Ő a fenti ügyben másodfokon eljáró 3 tagú testület tanácsvezető bírója volt.

Az ügyvédjelölt két hete szabadlábon van.

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője elmondta: a két ügyvéd esetében a nyomozás olyan stádiumba került, hogy előzetes letartóztatásukra a továbbiakban nincs szükség. A Szegedi Nyomozó Ügyészségnek a korrupciós ügyben ugyanakkor még számos teendője van: a főbb nyomozati cselekmények a szóvivő elmondása szerint már rendelkezésükre állnak, de a vádirat elkészítéséhez minden apró részletet tisztázni kell. Az ügyészség várhatóan 1 éven belül készíti el a vádiratot – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik