Belföld

Kitüntették Dobóczky Zsoltot

Az M43-as Tisza híd építésének minden jelentős mozzanatát végigfotózó szegedi mérnök-tanár, Dobóczky Zsolt újabb elismeréssel gazdagodott.

Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség fotópályázatára küldött alkotása bekerül egy naptárba.

Az Áldozat című fotográfiával vívta ki a zsűri elismerését Dobóczky Zsolt egy munkahelyi biztonság és egészségvédelem témakörben meghirdetett fotópályázaton. Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) által az unió huszonhét tagállama és a három EFTA országban (Izland, Liechtenstein, Norvégia) meghirdetett fotópályázat célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a munkahelyi biztonság és egészségvédelem fontosságára.

Közel 2500 pályamű érkezett a pályázatra, ebből választotta ki a zsűri a díjazottakat, illetve azokat a fotográfiákat, melyek egy naptárt fognak ékesíteni. Ezek közé válogatták be Dobóczkynak Az Áldozat című képét, ami a híd feszítő-tartó kábeleinek befűzésekor készült. A munkás keze a hidat feszítő kábelekre támaszkodik, látszik, hogy kesztyűje a befűzés közben szétrongyolódott, ám megvédte a dolgozó kezét.

„Mivel a pályázati kiírásnak megfelelő témában, a Móra Ferenc Híd építésénél fényképeztem két évig, jött a gondolat, hogy a témának megfelelő képeket kiválasztva részt vegyek a pályázaton” – mondta el a fotós. Egy kerékpártúra során járt először az M43-as Tisza-híd építésénél Dobóczky Zsolt, s egyből eldöntötte, dokumentálni szeretné az építés minden jelentős mozzanatát, illetve az ott dolgozókat. Mint elmondta, számára a legkedvesebbek a fekete-fehér zsánerképek, melyek a munkálatokban résztvevőket örökítik meg.

Nem az első elismerés, amit a fotóművész a híd építése során készült képeivel nyert. A Ködfátyol című fotót is a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Értéket teremtek-vállalkozom” című fotópályázatán a legjobban ítélt a szakmai zsűri.

Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség fotópályázatán díjazott, illetve elismert képeket ide kattintva tekintheti meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik