Belföld

Titokzatos eltiltás az egri érsekségen

A pletykák szerint „alighanem a ministránsokkal kapcsolatban” indítottak vizsgálatot Nagyréde, Gyöngyössolymos és Gyöngyösoroszi plébánosa ellen.

Azonnali hatállyal eltiltotta a papi hivatás gyakorlásától az egri érsek Nagyréde, Gyöngyössolymos és Gyöngyösoroszi plébánosát – írja a heol.hu. A döntést a vasárnapi szentmisén is kihirdették, ám ott a lap szerint indoklás nem hangzott el. A Nagyrédén terjedő pletykák szerint Juhász Zoltán atyával szemben „alighanem a ministránsokkal kapcsolatban” indított vizsgálatot az egyházmegyei főhatóság.

Mivel a nagyrédei plébános három településen látott el szolgálatot, azt sem tudni pontosan, hogy melyik községből érkezett a „vád”, s pontosan mi is az. A nagyrédei híveket természetesen megosztja a történet, egyesek szerint hihető, mások elképzelhetetlennek tartják, hogy a 38 éves Zoltán atya bármiféle meg nem engedhető módon közeledett volna a gyerekekhez.

Ad némi pluszpikantériát az ügynek, hogy a megvádolt plébános egyébként az egyházmegye ministráns-referenseként is dolgozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik