Belföld

Háborús bűnös a csepeli sorozatgyilkos

Macedón útlevéllel rendelkező, vajdasági magyar nemzetiségű férfi a csepeli sorozatgyilkos. V. Lászlót háborús bűnök miatt keresték a szerb hatóságok. Belgrádból három éve jött az értesítés, hogy a férfi Magyarországra szökött - írta a Bors.

Belgrádból már három évvel ezelőtt jelzést kaptak a magyar rendőrök, hogy háborús bűnök miatt keresik V. Lászlót, aki Magyarországra szökött.

Az első kiszivárogtatott hírek még arról szóltak, hogy egy szerb uzsorást gyanúsítanak a sorozatgyilkossággal, pénteken viszont kiderült, hogy V. László vajdasági magyar és macedón állampolgár.

A bulvárlap információi szerint V. László a Szerb Önkéntes Gárda tagjaként vett részt a délszláv háborúban. Arkan kapitány (Zseljko Razsnatovics) tigriseként neki is megtanították a kínzás és gyilkolás „művészetét”. Úgy végeztek az áldozatokkal, hogy térden álló helyzetben megkötözve nyakig a földbe ásták őket, hogy értékeik hollétét megtudják. Először Vukovárnál alkalmazták a szerb tömeggyilkos parancsnok zsoldosai ezt a módszert.

Egyes információk szerint az NNI foglalkozott rejtélyes eltűnésekkel – ennek kapcsán került képbe V. László is. Az NNI nyomozói nemcsak a négy holttestet vitték el a helyszínről, hanem több csontmaradványt és koponyát is, de erről egyelőre nem beszélnek a rendőrök.

V. Lászlót napok óta folyamatosan hallgatják ki az Aradi utcában. A pénteki kihallgatás délelőtt 10 órakor kezdődött. Annak ellenére, hogy a gyanúsított magyar nemzetiségű, biztosítottak számára tolmácsot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik